Evde Portakal Likörü Yapımı

Evde portakal likörü yapımı için en kolay, en hızlı ve en pratik tarif 600 ml suyun içinde 100 gr şeker şekeri eritip 400 ml etil alkolle karıştırdıktan sonra 3 ml Virago Portakal Likörü Aroması ekleyip çalkalamaktır. Sarı renkte olmasını istiyorsanız 5 damla sarı gıda boyası ilave edebilirsiniz. Ekleyeceğiniz sarı gıda boyasının konsantre olmasına ve gıda kullanımına olmasına dikkat etmelisiniz.

Evde Likör Yapımı konusunda, diğer blogum https://www.keyifleryerinde.online/ üzerinden de bilgi edinebilirsiniz.

Aroma kullanarak evde portakal likörü yapımı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz 1 Şubat 2020 de yazdığım Likör Kiti başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Portakaldan Likör Yapımı

Bu gün vereceğim portakal likörü tarifi pratik, kolay ve hızlı bir tarif değil. Portakal zamanı geçmeden biraz likör yapmak istedim ve gerçek portakal kullanarak evde likör yapımı tarifi hazırladım.

Evde likör yapımında şekerin tam olarak çözünememesi gibi kronik bir problem var. Verdiğim tariflerden de bu yönde bazı geri dönüşler aldım. Gerçekten bazen en dipte şeker tanecikleri kalıyor. O yüzden bu tarifte ikinci odak noktam şekerin erimesi oldu. Üzerine biraz kafa yorunca pratik yolda bu sorun çözüldü.

Evde Portakal Likörü Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

400 ml Etil alkol ve 1.000 ml votka

100 ml Şeker şurubu

3 tane portakalın kabuğu

Hazırlanışı

Likörümüzü yapmaya portakallardan başlayalım.  Üç tane portakalın kabuklarını yine olabildiğince yüzeyden, derine inmeden soyuyoruz. Beyazlarını almamaya özen gösterin. Kalın kabuklu portakal kullanırsanız bu noktada işiniz epey kolaylaşır. Ben bu tarif için 2 litrelik kavanoz kullandım. Kavanoza önce 400 ml etil alkol, 600 ml su ve 100 ml şeker şurubunu ilave edip karıştırdım. Şeker şurubu için de şunu söylemem lazım; ne olur şeker şurubunu soğuk kullanmayın. Soğukken alkolle birleştiğinde karışmaları çok zor oluyor ve biz tamamen homojen olmalarını istiyoruz. Kullanacağımız bileşenlerin yani su, etil alkol ve şeker şurubunun ılıktan biraz sıcak olmasına özen gösterin yani 30 – 40 derecelik bir ısıda olması yeterli.

Portakallara dönelim. Kabuklarını ince ince soymuştuk. Şimdi o kabukları kavanoza koyalım. Bolca portakal kabuğu olsun kavanozda. Kabukları parçalamayacak hızda ve sertlikte bir dakika kadar karıştırıyoruz. Ben likörlerde alkol oranını biraz yüksek tutmayı seviyorum ama siz çok sert olmasını istemiyorsanız şeker şurubunun ve suyun miktarını arttırıp alkol değerini düşürebilirsiniz.

Güzelce karıştırdıysak kavanozun kapağını artık kapatabiliriz. Bu böyle bir hafta bekleyecek. iki – üç saat sonra kavanozun kapağını bir kere açıp kapatmakta fayda var. Çünkü malzemeleri soğuk koymadık ve bu ısıdaki malzemeler kavanozda hava basıncı yaratacaktır. Bu işlemi atlarsanız bir hafta sonunda kapağı açmak istediğinizde konserve gibi zor açılacaktır. Bir hafta boyunca yapmamız gereken de her gün bir defa çalkalamak ve karanlık ortamda bekletmek.

Bir Hafta Sonunda Likörün Açılışı

Bir hafta boyunca dinlenen portakal likörümüzü açıyoruz. Bir haftanın sonunda tadı ve kokusu oldukça tatminkar olsa da görüntüsü biraz bulanık oluyor. Yapmamız gereken şarap sifonlar gibi likörü farklı bir kaba almak ve sonrasında filtre kahve kağıdından geçirmek.

İşin sonunda beklemenizi de uğraşınızı da hak eden bir likör tadacaksınız. Mis gibi portakal kokan, portakal kabuğu tadını da net bir şekilde aldığınız, yumuşak içimli, oldukça berrak ve sarı, çok farklı bir likör. Zaten rengini görünce farklı olduğunu anlayacaksınız. Ama size bir ufak tavsiyem var, içmeden önce kavanozu bir koklayın. Bu arada gördüğünüz gibi şekerin eriyip erimeme sorununu da yaşamadık. Old Fashioned – Burbon Viski Ile Harika Bir Tarif başlıklı yazımı bulinküzerinden okuyabilirsiniz.

Boş zamanlarımda kitap okumuyorum, müzik dinlemiyorum, spor yapmıyorum. Et ve balık pişiriyorum, evde kendi kokteyllerimi yapıyorum, film izleyip konsol oyunları oynuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir