Pratik Bilgiler- Alkolün ertesi günü

Pratik bilgiler yazısında alkol alanların yaşadıkları aksaklıklara karşı basit çözümleri derlemeye çalıştım. Zaman zaman hepimizin başına hesapta olmayan aksaklıklar gelebilir, bu aksaklıkların gününüzü mahvetmemesi için basit ve pratik bilgiler başlığında kendimce sıralayacağım. Daha doğrusu şahsen karşılaştığım ve kendimce çözdüğüm konuları bu yazıda anlatacağım. Bir önceki yazım, Bira Nasıl İçilir?

Evde İçki Yapımı

Evde içki yapımı konusu blogumu düzenli takip edenlerin oldukça bilgili olduğu bir alandır. Blogumu ilk defa ziyaret edenler için bu konu çok karmaşık yada imkansız gibi görünüyor olabilir. Zaten biz kendi arasında çalıp oynayan bir grubuz. Alkol yapımından tutunda viski yapımına, rakı yapımından tutunda tekila yapımına kadar tüm alanlarda bilgili ve donanımlıyız. Facebook grubumuza katılırsanız bizlerle fikir alış verişinde bulunabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ana konuya dönüyorum.

Rakı sofrasındasınız hıçkırık tuttu, yağlı yemek yiyorsunuz üzerinize yağ damladı yada yemek döküldü, alkol aldınız ve eve gittiğinizde alkol kokusunun anlaşılmasını istemiyorsunuz, akşamdan kalmasınız daha çabuk kendinize gelmek istiyorsunuz yada akşamdan kalma etkisini azaltmak istiyorsunuz, içkiyi halıya döktünüz nasıl temizlersiniz gibi soruların cevaplarını bu yazımda bulabilirsiniz.

Hesapta Olmayan Aksilikler

Pratik bilgilerin en çok işe yaradığı anlar hesapta olmayan aksiliklerin yaşandığı anlardır. Acilen müdahale etmeniz gerekiyor yada plansız hareket ettiniz ve beklenmedik sonuçlarla karşılaştınız. Sorunu çözmek için araştırma yapacak vakit olmadığı için ister istemez mağduriyet yaşarsınız. Kız arkadaşınızla yada önemli bir buluşmada bu aksiliklerin yaşanması eminim herkesin canını sıkar.

Aksilikler aşağı yukarı aynı yada birbirinin benzeridir. Aksilikler nasıl birbirine benziyorsa çözümlerde aşağı yukarı birbirine benzer. En iyi çözüm pratik bilgilerden geçer. İçki içerken yaşanacak aksilikleri yada istenmeyen durumları sayın desem hemen hemen herkes yaklaşık cevaplar verecektir. Bende bu yazıda kendimce aklıma gelen aksaklıkları sıralayıp bildiğim çözümleri sıralayacağım.

Hıçkırık

İçki içerken hemen hemen herkesi hıçkırık tutmuştur.  Hele birde hıçkırık geçti sanıp bir tane sigara yaktığınızda ciğerlerinizin sızladığını hissedersiniz. Hıçkırık tuttuğunda şahsen kendimi biraz mahcup hissederim ama çözümü çok kolaydır. Birkaç damla limon hıçkırığınızı hemen kesecektir. Eğer hıçkırık tuttuysa çeyrek limon alın, mümkünse kimsenin sizi görmeyeceği bir yere geçin ve limonu ağzınıza sıkın. Hıçkırığınız hemen kesilecektir. En az beş dakika sigara içmeyin eğer sigara içmiyorsanız zaten sizin için böyle bir problem yok.

Burnunuzu tıkayıp bir bardak suyu içmek gibi yada nefesinizi tutmak gibi bir şey yapmayın çünkü sizi tutan hıçkırığın sebebi alkol. Hıçkırığın sebepleri hakkında daha detaylı bir araştırma yapmak isterseniz bu link üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Şu anda konumuz hıçkırığın sebepleri değil basitçe giderilmesi olduğu için ben bu detaylara girmiyorum. Eğer hıçkırığınız geçmezse birde maruz kalacağınız şakaları düşünün. Kimi sizi korkutmak için türlü türlü dolaplar çevirir kimi size el kol şakası yapar kimileri sizi taklit etmeye çalışır ama bunlara maruz kalmaya gerek yok. Birkaç damla limon konuyu kapatır.

Yemek Dökülmesi

Yemektesiniz, üzerinize yağ damladı yada yemek döküldü. Hele birde açık renk kıyafet gidiyseniz işte o zaman çok hoş olmuyor. Yapmanız gereken çok basit, hemen lekeyi peçeteyle silip hemen arkasından lekenin üzerine tuz dökün.

Ağız Kokusu

İçki içtiniz ve ağzınız kokuyor. İçki içtikten sonra gittiğiniz yerde ağzınızın kokmasını istemiyorsunuz. Genellikle bilinen nane şekeri yada sakızdır ancak bunlar sadece geçici çözümlerdir. Alkol sonrası kokuyu en iyi örtüleyen maydanozdur. Eğer alkol kokusunun örtülemek istiyorsanız bir tutam maydanoz yiyin. Maydanozu hemen yutmayın ağzınızda birkaç dakika dolaştırın. Hem nane şekerinden hemde sakızdan daha etkili olduğunu göreceksiniz.

Akşamdan Kalma

Sabah kalktınız ve bir önceki akşam çok fazla içtiğiniz için kendinizde büyük bir halsizlik belki birazda baş ağrınız var. Yapmanız gereken yine çok basit, hemen bir litre kadar su içip tuvalete gidin. Büyük tuvaletinizi muhakkak yapın çünkü alkol en son bağırsakta çözüldüğü için alkolün etkilerini bağırsaklarınızdan atmanız gerekiyor. Su içme konusuna gelince, alkol aynen kahve gibi tüketim miktarından daha fazla su kaybetmenize neden olur. Susuz kalan vücutta kırgınlık hissi daha fazla olacaktır.

Bu konuda söylemek istediğim birkaç şey daha var. Yine şehir efsanesidir, eğer akşamdan kalmaysan sabah kalkar kalmaz bir kadeh iç yada sabah bir tane bira iç. Çivi çiviyi sökmüyor bu noktada sadece alkol sizi biraz olsun rahatlatıyor ama vücudunuzdaki alkol gitmiyor. Bunun yapılmasını kesinlikle önermiyorum.

Halıya İçki Döküldü

Evde yada misafirlikte olduğunuzu düşünün, kadeh elinizden kaydı ve halıya döküldü. Alın size harika bir problem daha. Eğer bira yada rakı döküldüyse, ertesi gün ortalığı rahatsız edici bir koku kaplar, şarap yada renkli bir içki döküldüyse hele birde halı açık renkse işte o zaman problem katlanır. Çözüm çok basit karmaşık değil ama çok basitte diyemem. Yapmanız gereken içki dökülen yere kağıt havlu basıp ıslaklığı olabildiğince almaktır. Islaklığı aldığınız bölgeye kaynar su dökün ve yüksek vakumlu elektrik süpürgesiyle çekin. Eğer hemen kurumasını istiyorsanız saç kurutma makinesiyle üzerinden geçin.  

Katkılarınızı Bekliyorum

Bu yazıyı okuyup benim saydığım aksilikler dışında aksilikler yaşan ve bu sorunlara pratik çözümleri olanlardan bu yazıya katkıda bulunmalarını rica ediyorum. Hemen hemen her yazımda vurguladığım gibi blogum her tür bilgi paylaşımına ve desteğe sonuna kadar açıktır. Bu yazıya destek verirken lütfen kulaktan dolma bilgileri değil kendi deneyimlediğiniz konuları paylaşın.

Boş zamanlarımda kitap okumuyorum, müzik dinlemiyorum, spor yapmıyorum. Et ve balık pişiriyorum, evde kendi kokteyllerimi yapıyorum, film izleyip konsol oyunları oynuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir